Nieuws

OBS Joseph Haydn draagt een steentje bij aan de vluchtelingenhulp voor Oekraïne. 
Draag ook een steentje bij en koop een beschilderd steentje van de leerlingen van de Haydnschool!

In navolging van de landelijke actiedag voor Oekraïne gaat de Haydnschool geld ophalen voor het goede doel: Giro 555.

De kinderen van de Haydnschool gaan deze week aan de slag voor Oekraïne. Alle kinderen beschilderen twee mooie stenen met de gedachte aan Oekraïners. Ze hopen met de stenen een steun te zijn voor de vluchtelingen en willen deze stenen graag voor een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Mede dank aan blijestenen.nl voor het leveren van de stenen. 

Vanaf aanstaande vrijdag gaan de kinderen de speciale stenen verkopen. De opgehaalde bedragen worden door de leerlingen bij de eigen leerkracht ingeleverd.

Alle bedragen moeten uiterlijk binnen zijn op donderdag 31 maart 2022.

Alvast dank namens de leerlingenraad en de goede doelen werkgroep.

 

Open Dagen groep 7&8

Binnenkort maakt uw kind de overstap naar de brugklas. We hadden u graag op onze middelbare scholen ontvangen, om u en uw kind rond te leiden en kennis te laten maken met ons onderwijs. Helaas is dat vanwege de coronamaatregelen op dit moment niet mogelijk. Wel hebben onze scholen een mooi online alternatief bedacht, zodat het toch mogelijk is om een kijkje te nemen in de scholen en vragen te stellen.

Op de flyer in de bijlage vindt u de geplande online ‘open dagen’. We bieden u en uw kind dan de mogelijkheid om vanuit huis online kennis te maken, rond te kijken op scholen naar keuze en vragen te stellen aan docenten en leerlingen. Vooraf aanmelden voor een tijdslot is nodig en kan via scholenmarktgroningen.nl.

We hopen u online te mogen begroeten!

 

Kosmotroniks groepen 7&8

In het atelier hebben de groepen 7&8 gewerkt aan hun eigen kosmotronik. De kunstenaar Harry Arling is regelmatig zelf aanwezig geweest in het atelier om de kinderen te begeleiden. Kijk ook gerust op de website .

Kosmotroniks is de kunst van de magische machines

Waar het afgedankte en ongewenste, de verspilling van een consumptiemaatschappij wordt getransformeerd in iets fantastisch en moois, in de dromen van het kind in ons allemaal. Waar kleur de geest verheft en kleine details een genot zijn voor het oog. Waar het vreugdevolle onwerkelijke werkelijk wordt gemaakt.

 

 

Heel Haydn holde mee….

Wat een feest was het afgelopen zaterdag in het Noorderplantsoen. Meer dan 200 kinderen van de Haydnschool renden, verspreid over verschillende afstanden, over de heuvels en om de vijver richting de finishboog van de Plantsoenloop.

Om 11 uur waren de eerste deelnemers al aan de beurt om de 1 km te rennen. De kinderen uit groep 1,2 en 3 beten deze dag het spits af. Ze renden zo snel dat hun coach ze niet eens bij kon houden. Wat een plezier om te zien!

Rond half 1 kleurde bijna het gehele startvak groen van de Haydnshirts. Wat veel lopers deden er mee aan de 2 km voor 6 t/m 9 jarigen. Complete groepen 3, 4 en 5 verzamelden zich naast elkaar. Pang! En daar gingen ze. Luid aangemoedigd door de ouders, andere deelnemers en meesters en juffen. Een half uur later weer hetzelfde ritueel, alleen nu voor de oudere jeugd. Groep 6 t/m 8 was aan de beurt voor de 2 km.  In de laatste bocht voor de finish wisten ze er allemaal nog een eindsprint uit te persen. Wat een toppers! Als laatste mochten de deelnemers aan de 4 km achter de startlijn plaats nemen. Dit was andere koek; maar liefst twee rondes over die heuvels heen. Iets met niet te snel starten en de energie de eerste ronde sparen. De meeste ouders en leerkrachten hadden zich strategisch opgesteld, zodat ze de hardlopers maar liefst 4 keer konden aanmoedigen. Een heel groot applaus voor alle deelnemers. Top gedaan! Deze week maar lekker nagenieten van die medaille, de foto’s en de stoere verhalen. En volgend jaar? Dan doen we zeker weer mee als Haydnschool.